Streetjazzdance Waarom een combinatie van Jazz en Streetdance. Deze vorm is speciaal gericht op kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Kinderen starten eigenlijk al heel erg jong met bewegen zodra ze hun eerste muziekje horen. Het begint meestal met het heen en weer bewegen van het hoofd en de vingers in de lucht. Zodra kinderen merken dat het ook nog leuk gevonden wordt worden ze spontaner in hun bewegingen en proberen van alles uit. Het grappige is dat alles dan ook in de strijd wordt gegooid tijdens het “dansen”. De lessen worden afgewisseld gestart met een inswinger (inleiding) op muziek die ook de jongste kinderen aanspreekt. Op subtiele wijze wordt ze daarna ook een lichaamsscholing aangeboden. Bijv. afrol oefeningen en stretches, maar ook grondoefeningen. Isolaties is een van de bewegingen waar kinderen gek op zijn. Elk onderdeel van het lichaam wordt afzonderlijk gebruikt. Deze oefeningen worden o.a. voor de spiegel, over de diagonaal e/o de lengte van de zaal gedaan. Op deze wijze leren ze dan ook spelenderwijs met hun lichaam en houding om te gaan.

Naast al deze jazz dance technieken wordt er tijdens de les een streetdance gedaan waar verschillende oefeningen van de jazz in terug komen.

Van tijd tot tijd wordt er een opdracht meegeven aan de leerlingen om zelf bijv. 1 x 8 of 2 x 8 tellen iets te verzinnen op muziek. Dit is goed voor hun eigen creativiteit.

Voorop staat wel het plezier laten hebben en houden in het bewegen op muziek, maar meest belangrijkste is het samen met elkaar bezig zijn.

Interesse in Streetjazzdance?

Neem contact op voor meer informatie of een gratis proefles!