Jazzdance is een jonge tak in de hedendaagse dans en maakt gebruik van verschillende dansvormen. Eén van de elementen waardoor de jazzdance zich onderscheidt, is het gebruik van de isolatietechniek (een gedeelte van het lichaam beweegt zich onafhankelijk van de rest van het lichaam). De basistechniek van de jazzdance gebruikt de fundamenten van ballet, moderne dans en Afrikaanse dans en wordt beïnvloed door eigentijdse dansvormen. Persoonlijke interpretatie van de verschillende technieken geven een eigen karakter aan de stijl van de docent. De opbouw van de les is als volgt: Warming-up, techniektraining en lenigheids-en krachtoefeningen, bewegingen en ritmes door de ruimte.

Daarna een danscombinatie, die gedurende enkele weken herhaald en uitgebreid wordt.

Jazzballet, ook wel jazzdans of jazzdance genoemd, is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals jazz, rock en hiphop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. Ook wordt er gebruikgemaakt van elementen van de klassieke ballettechniek met summiere isolatietechnieken van hoofd, schouder, elleboog, pols, hand, vingers, borstkas en bekken (heupen).

De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de jazzdans is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt. Deze elementen worden in de danstraining en choreografie gecombineerd met de kenmerkende authentieke jazzelementen.

Interesse in Jazzdance?

Neem contact op voor meer informatie of een gratis proefles!