Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop. Streetdance wordt niet alleen door jongeren gedaan maar ook door oudere mensen. Streetdance is te vergelijken met dat wat je vroeger vaak zag in de videoclips van Janet en Michael Jackson. Grote groepen die vooral synchroon gave moves doen op vette beats! Het is een speciale manier van bewegen en het kan in verschillende stijlen. In deze tijd van R&B en HipHop is alles natuurlijk weer net even anders. Aan de ene kant bestaat er een heuse HIP HOP cultuur in het streetdance die een beetje is voortgevloeid uit de breakdance scene. Aan de andere kant is er streetdance die uit de jazzballet wereld is ontstaan. Ergens in het midden komt het elkaar tegen en daarom manifesteert zich streetdance in allerlei vormen. De muziek is meestal R&B rap en swing. Ook in de clips van Michael Jackson, Bobby Brown, Madonna en Janet Jackson komt streetdance voor. Waarom heet het nou eigenlijk streetdance? Alle pasjes zijn op straat verzonnen (streetdance betekend straatdans).

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten, maar op straat, in clubs en middelbare scholen. Tegenwoordig kan het gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdance stijlen, die hun oorsprong al in de jaren zeventig hadden.

Het is een sport waarbij aspecten als improvisatie en aanmoediging van omstanders een rol spelen en er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is. Streetdance wordt in Nederland vaak op sportscholen onderwezen.

Interesse in Streetdance?

Neem contact op voor meer informatie of een gratis proefles!